неделя, 23 август 2015 г.

Собственикът на най-голямата транспортна фирма у нас: Ако зареждам гориво в България, ще фалирам!


В Констанца дизелът е 1,70 лв., цена над 2 лв. е спекула

Собственикът на най-голямата транспортна фирма у нас: Ако зареждам гориво в България, ще фалирам!

Месечно моята фирма зарежда 1 милион и 600 хиляди литра дизел и ако правим това в България ще фалираме, това заяви в интервю за Радио Пловдив Илиян Филипов (отдясно на снимката), собственик на най-голямата българска транспортна фирма ПИМК ООД.
Пазарът на горивата в България е изкуствено завишен, това си извоюваха големите вериги, след като си гласуваха удобни за тях лобистки закони в парламента. Ефектът е ясен - по-големи печалби за веригите. В момента горивото в България трябва да струва максимум 2 лева. Всичко останало е спекула, увери Филипов.
Аз купувам литър дизел от румънския град Констанца за 1.70 лв., така купуват на едро в България, но продават на 2.20 - 2.26 лв. за литър. Сметнете сами какви печалби се реализират. Така че проблемът е цената на дребно.Това е нереална цена,никъде няма такива маржове от 50 стотинки на литър. 
Това стана възможно с прокарването на лобистки закони, за да се облагодетелстват големите вериги. Големите играчи на пазара са 5-6 и цените им са само с няколко стотинки разлика. Сами си направете изводите. КЗК може да поразгледа из страната и да си отговори на въпроса има ли картел на горивата много лесно.
Малките бензиностанции са подложени на постоянен контрол и горивото им е по-добро от тези на големите вериги. Всичко друго е лъжа, беше категоричен Илиян Филипов.

/pik.bg/

0 коментара:

Публикуване на коментар


Блога не е авторски!
Новините се копират и се посочва източникът им.

 

Designed by Templateism